Jdi na obsah Jdi na menu
 


Musitany Hope

Musitany Hope je slovenská kapela hrající pop/rock. V roce 2009 ji založili Martin Harich a Marek Masarik.

Název Musitany Hope vznikl asi nějak takhle : Musitany- název krajiny kde je pro všechny na prvním místě hudba,..... a Hope- znamená naděje.   Tyhle dvě slovíčka spojili a vznil název Musitany Hope- Naděje pro Musitanii.

S kapelou vystupovali na nejrůznějších akcích a na školních plesech. Přímo na škole mají speciální místnost, kde mohou zkoušet. Jak Martin na sebe v Adela show prozradill, chtěli si nechat rozrobiť klůčik, pak se plácl přes pusu, že to asi říkat neměl, :D tak snad je tam nechávají zkoušet i nyní.

Vystoupili v televizním pořadu Mini Talent, kde si vyslechli velmi pozitivní a hezké hodnocení.
Martin se pak přihlásil do SuperStar, kde se umístil na čtvrtém místě a získal velkou základnu fanoušků - fanynek.
Kapela se rozrostla o bubeníka Matěje Richtarčíka a baskytaristu Martina Ilka. Ze začátku na svých koncertech hrávali písně, co Martin zpíval na SuperStar a také první oficiálně zveřejněnou píseň Ja ťa nájdem. Uplně první písničkou s oficiálním videoklipem kapely Musitany Hope byla písnička Nezvestná, která velmi úspěšně odstartovala jejich čím dál víc narůstající úspěch. Velmi brzo po ukončení soutěže ČSHS zvěřejnili datum vydání prvního CD- Príbeh snov, které vyšlo 24.10.2011. Na kterém jsou mimo jiné písnička Nezvestná, Já ťa nájdem nebo Lucienne,...

A jak už jsem se zmínila v BIO. Do roku 2012 kapela Musitany vstoupila zcela nová. Martina a Matěje nahradili Miško a Viki.

Popis skupiny z mé perspektivy

O skupinu Musitany Hope a hlavně Martina Haricha jsem se začala zajímat někdy na začátku soutěže ČS hledá SuperStar.

Jejich písničky ( v té době převážně písničky Martina Haricha v doprovodu Marka Masarika) jsem měla neustále při sobě ve svém mobilu.

Ikdyž jsem byla denodeně na fanpage Martina Haricha nechápala jsem ty 12-ti leté fanynky, které pokaždé když se Maťo někde objevil začaly nehorázně křičet. Vlastně celkově jsem nechápala celé to šílenství kolem něho. Pořád jsem ho brala jenom jako nornálního kluka s úžasným hlasem a velkým talentem.

Přesto jsem však brečela když měl poprvé vypadnout. Tenkrát ale díky Divoké kartě nevypadl. Když vypadl po druhé a tentokrát definitivně už to nebylo tak hrozné. Sice mě to velmi mrzelo že už ho v dalším kole neuslyším, ale už tehdy jsem měla takové zvláštní tušení, že on se neztratí a že bude v hudbě dál pokračovat.

A měla jsem pravdu!

 Pár dní po vypadnutí zveřejnil svoji první písničku Já ťa nájdem a začal s celou kapelou koncertovat po celé ČR i SK.

Pak když vydal svůj první singl - Nezvestná - téměř okamžitě jsem se rozhodla, že je musím slyšet zpívat a hrát naživo.

Bohužel jako napotvoru se v blízkém okolí žádný koncert nekonal. Čekala jsem několik měsíců a sledovala jeho fanpage a oficiální webovou stránku se všema plánovanýma koncertama. Až jednou jsem si všimla koncertu v Ořechově u Uherského Hradiště. Okamžitě jsem začala přemlouvat rodiče. Ani jsem se překvapivě moc nemusela snažit. Napsala jsem taťkovi tel. číslo aby mi zarezervoval lístek.

Když jsem pak nadruhý den přišla ze školy domů taťka mi oznámil tu nejúžasnější věc! Lístek sem měla zarezervovaný a dokonce domluvenou návštěvu VIP- čili osobní seznámení s Martinem a kapelou. Já myslela že mě v tu ránu klepne :D!

Čím víc se blížilo 30.září ( den koncertu) tím víc jsem byla natěšenější a nervóznější.

Vden koncertu jsem ani nemohla dospat!

KONCERT BYL ÚŽASNÝ! Hráli mnohem líp než jsem si myslela!

Na koncert jsem šla s tím, že si poslechnu svoji oblíbenou kapelu. Nakonec jsem byla jako ta 12-ti letá fanynka :D . V tu chvíli jsem všechny ty uvřeštěné holky pochopila! Byli dokonalí! Uplně jsem cítila tu radost z toho že můžou před náma stát a hrát jenom pro nás! Cítila jsem od nich z pódia tolik energie...

VIPčko bylo taky skvělé. Ten "pokec" :D s Markem, fotka a úžasné objetí s Martinem, písničky od Martina jenom pro nás,... Nikdy na ten den nezapomenu--> Best day on my life!

Od toho koncertu nedám na Musitany dopustit! Miluju jejich písničky víc než kdy dřív! Dala bych cokoliv na světě abych je mohla znovu slyšet!

Nešílím po nich jenom kvůli vzhledu a jejich roztomilosti, šílím po jejich hudbě! :-* ♥

 

291855_10150313044872523_163788702522_8046045_1858218723_n.jpg